Esti tot timpul in vacanta, indiferent de anotimp.
Privelistea iti incanta ochiul, in orice directie ai privi. Miresmele padurii iti imbata simtul olfactiv, iar susurul apei iti linisteste sufletul.
Ai impresia ca timpul sta in loc si iti da ragazul sa te bucuri la nesfarsit de tot ce te inconjoara.
500 mp teren, 3 niveluri (parter, etaj si mansarda), 418 mp construiti plus spatii de depozitare si spatii anexe, 14 camere, dintre care 3 living-uri, 3 bucatarii, 6 dormitoare si 4 bai sunt cateva dintre caracteristicile acestei proprietati.
Constructia este realizata partial din beton si caramida (parterul) si din busteni grosi de lemn (etajul si mansarda).
La primul nivel avem un apartament cu 3 camere cu intrare separata, la al doilea nivel avem tot cu intrare separata un studio, iar „casa” propriuzisa are si ea intrare separata si este dispusa pe nivelul doi si mansarda.
Acest lucru permite folosirea vilei ca rezidenta permanenta sau ca si casa de vacanta, precum si obtinerea unor venituri suplimentare din inchirierea apartamentului si a studioului.
Nu este de neglijat nici folosirea acesteia in scopul dezvoltarii unui business in domeniul ospitalitatii, tinand cont de faptul ca suntem intro zona turistica intens vizitata si fara astfel de facilitati.
Avem o incantatoare vila , intrun peisaj de vis si intro zona incarcata de istorie.
Scheiul este un vechi cartier al Brasovului cu arhitectura pitoreasca si cu specific rural, cu strazi inguste împrăstiate de-a lungul vailor ce-l înconjoara. Scheiul este binecunoscut în mentalul colectiv al brasovenilor ca fiind cartierul romanesc al Brasovului Vechi, cartier in care se afla Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae (1292) și Prima Scoală Romaneasca, aflată în curtea Bisericii Sfantul Nicolae (1495).
Legenda spune că numele acestor stanci (Pietrele lui Solomon) vine de la un rege maghiar, Solomon, care în fuga lui de urmăritori, ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scapand cu viata, iar dusmanii sai cazand în prapastie.
Julius Teutsch, cronicar sas care a scris Etnografia Tarii Barsei, descoperă în anul 1913 o fortificatie antica (cetate dacica) aflată în amonte de Valea cu Apa, în locul cunoscut de scheieni sub denumirea de „Intre Chietri”, loc în care, din vremuri imemoriale, urcau Junii din Scheii Brasovului în Miercurea Pastilor pentru a desfăsura ritualul aruncarii buzduganului si a juca hora junilor. Azi acest eveniment traditional al scheienilor este cunoscut sub numele de „Coborarea Junilor în Cetate și urcarea la Pietrele lui Solomon” .
„La anul 1599 – se scrie în cronica anonima din Schei – s-au sculat Mihai Vod(ă) domn(ul) Tarii Muntenesti, trecând muntele într-aceasta Tara…”. Este primul popas al marelui voievod Mihai Viteazul în tinutul Barsei, la 20 octombrie 1599, venind prin pasul de pe Valea Buziasului cu scopul de a lupta cu secuii nemultumiţi de politica batorestilor. Cronicarul braşovean Julius Teutsch apreciază că Mihai a folosit ca loc de fortificare pentru tabara sa zona „Pietrele lui Solomon”, apreciere fireasca, stiindu-se avantajul oferit de aceasta aşezare montana cu posibilitati strategice de comunicare atat spre Rucar-Bran, cat si spre Tara Barsei.
Deci, daca vrei sa fii la munte, cu multa liniste si aer curat si ozonat, dar in acelasi timp la cateva minute de tumultul orasului, te invit sa faci o plimbare pana in Scheii Brasovului si sa vizionezi aceasta minunata vila, calda si primitoare.